دور سوم مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا به پایان رسید (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ادامه امدادرسانی برای حادثه انفجار بندر شهید رجایی (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستور رئیس جمهور پزشکیان برای بررسی وضعیت و علل حادثه بندر شهید رجایی (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) زلنسکی درباره دیدار با ترامپ: «بسیار نمادین» بود و می‌تواند «تاریخی» شود بقائی از ادامه مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در فضای جدی خبرداد توضیحات بقائی درباره جزئیات دور سوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا کورسک روسیه آزاد شد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) حمله پهپادی ارتش ترکیه به شمال عراق (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) توافق رؤسای جمهور آمریکا و اوکراین درباره ادامه مذاکرات (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) شهادت ۵۶ فلسطینی در غزه | شمار شهدا به ۵۱ هزار و ۴۹۵ نفر رسید (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) حمله موشکی یمن به پایگاه هوایی صهیونیست‌ها (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی وزارت خارجه: موضوع توان دفاعی در مذاکرات مطرح نبوده و نیست دستور ویژه وزیر کشور به استاندار هرمزگان در پی انفجار در اسکله شهید رجایی بندرعباس (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تازه‌ترین پیشنهاد حماس برای تحقق آتش‌بس ۵ ساله در غزه تظاهرات مردم آلمان در محکومیت کشته‌شدن جوان سیاه‌پوست به دست پلیس جان کری: ترامپ به دنبال صلح بین اوکراین و روسیه است دیدار وزرای میراث فرهنگی ایران و ترکیه | صالحی امیری: توسعه گردشگری، نیاز دو کشور است ۱۹ حمله هوایی آمریکا به یمن | اعتراف به کشتار غیرنظامیان یمنی (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تیراندازی مجدد پاکستان در مرز کشمیر (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: باید از بحث‌های حاشیه‌ای و غیرمهم در عمل، نه در حرف، پرهیز کنیم آتش‌سوزی مهیب در فرودگاه بین‌المللی لاهور پاکستان+ فیلم (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز مراسم تشییع پاپ فرانسیس + فیلم و عکس شهر‌های متعهد در جهان نامتعهد عارف: منطقه اوراسیا ‌یکی از بازارهای هدف برای ایران است | ضرورت تقویت روابط با قاره آفریقا دیپلمات انگلیسی: اگر موضع آمریکا تغییر نکند، شانس توافق با ایران جدی است نماینده مردم مشهد در مجلس: ما در مجلس به‌دنبال تقویت اختیارات شورا‌ها بر اساس قانون اساسی هستیم حیرت صهیونیست‌ها از تاکتیک‌های منحصر‌به‌فرد حماس
سرخط خبرها

اژه‌ای: در اجرای سیاست‌های کلی و برنامه‌های توسعه توفیق زیادی نداشتیم | اقتصاد مسئله اول کشور است + فیلم

  • کد خبر: ۳۱۴۳۶۲
  • ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۹
اژه‌ای: در اجرای سیاست‌های کلی و برنامه‌های توسعه توفیق زیادی نداشتیم | اقتصاد مسئله اول کشور است + فیلم
رئیس قوه قضائیه گفت: ما برنامه توسعه هفتم توسعه را داریم که توفیق زیادی نداشتیم. چرا توفیق زیادی نداشتیم؟ متاسفانه نتوانستیم در مورد واقعیت‌ها و مسائل کشور به اشتراک نظر برسیم.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت الاسلام محسنی اژه‌ای، امروز دوشنبه، طی سخنانی در نشست مشترک همدلی سران و معاونین قوای سه‌گانه، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و ایام دهه فجر اظهار کرد: در ۴۶ سال قبل مردم ایران اسلامی با امام خمینی (ره) بیعت کردند و توانستند با کنار گذاشتن اختلافات که همواره وجود دارد به پیروزی نائل شوند و دست بیگانگان را برای همیشه از کشور کوتاه کنند. امروز نیز اعتقاد ما آن است که با تضارب افکار می‌توان بسیاری از مسائل را حل کرد.

رئیس قوه قضاییه گفت: وجود اختلافات به واسطه منیت‌ها و خواهش‌های نفسانی است؛ امام بزرگوار ما فرمود با وحدت کلمه می‌توانیم به پیروزی برسیم؛ امروز نیز راهبرد اصلی ما باید همین وحدت کلمه باشد.

محسنی اژه‌ای تصریح کرد: ما در تحقق اصول مختلفی از قانون اساسی و بخشی از اسناد بالادستی توفیقات خوبی داشتیم، اما ضروری است در تحقق هر چه بیشتر آن دسته از اصول قانون اساسی که مربوط به حکومت و ملت است تلاش مضاعف داشته باشیم. باید اذعان کنیم که در اجرای برنامه‌های توسعه توفیق زیادی نداشته‌ایم. دلیل اصلی این امر آن است که پیرامون مسائل کشور نتوانسته‌ایم به یک اشتراک نظر دست پیدا کنیم.

رئیس قوه قضاییه گفت: در اینگونه جلسات باید از تعارفات مرسوم بگذریم؛ با تکرار کلمه وفاق، «وفاق و همدلی» حاصل نمی‌شود. اصل اساسی آن است که پیرامون مسائل کشور به یک اشتراک نظر برسیم.

محسنی اژه‌ای بیان کرد: ما کارگزاران نظام وظیفه بسیار سنگین و خطیری در قبال اسلام و مردم داریم؛ اگر ما کارگزاران نظام کاری کنیم که مردم نسبت به کارآمدی نظام اسلامی ناامید شوند آنگاه مغبون و زیان‌کرده هستیم؛ ما مسئولیت سنگینی بر دوش داریم و باید کارآمدی نظام اسلامی را به همگان اثبات کنیم. ما در برابر مردم مسئول هستیم. ما در قبال همه شهدا و شهدای جبهه مقاومت مسئول هستیم.

رئیس قوه قضاییه اظهار کرد: ما باید با حرکت جهادی بر مشکلات فائق آییم: البته حرکت ما باید منطبق با قانون باشد؛ یکی از معیار‌های اصلی انقلابی‌گری احترام به قانون است. کسی نمی‌تواند بگوید آنجایی که قانون منطبق با منافع من است به آن التزام دارم و آنجایی که قانون منطبق با منافع و سلایق من نیست آن را زیر پا می‌گذارم! احترام به قانون در همه شئون واجب است.

محسنی اژه‌ای بیان داشت: امروز یکی از اصلی‌ترین مسائل کشور موضوعات اقتصادی است؛ اگر نتوانیم بر مسائل اقتصادی فائق آییم، آنگاه در عرصه‌های فرهنگی و امنیتی نیز ممکن است با مشکلات و معضلاتی مواجه شویم. تجربه بیش از ۴۰ ساله در نظام ما ثابت می‌کند که نمی‌توان مسائل اقتصادی را با تصدی‌گری دولت حل کرد و استفاده از ظرفیت‌های مردمی و بخش خصوصی برای پیشرفت اقتصاد کشور یک الزام است.

رئیس قوه قضاییه گفت: ما باید نگاه خود را به مقوله استفاده از ظرفیت‌های مردمی و جذب سرمایه‌گذاری در تولید و اقتصاد عوض کنیم. در مقاطعی و از نگاه برخی از ما مسئولین، حضور در جلسات فعالان، کارآفرینان و سرمایه‌گذاران اقتصادی و تولیدی و حتی عکس گرفتن با آنها یک ضد ارزش تلقی می‌شد. این در حالی است که کارآفرینی و تولید ثروت در جامعه، از نگاه اسلامی یک ارزش تلقی می‌شود.

رئیس قوه قضاییه گفت: یک هنرمند در جامعه ما که فردی بسیار ارزشمند نیز است، برجسته و پر ارج و قرب می‌شود، اما چنین اتفاقی برای یک فعال اقتصادی و کارآفرین نمی‌افتد. گاهی خیلی از ما مسئولین از اینکه به محل تولید و فعالیت آن کارآفرین برویم و با او عکس بگیریم می‌هراسیم.

محسنی اژه‌ای اظهار کرد: وقتی فردی جرمی را مرتکب می‌شود ما او را طبق قانون تعقیب و مجازات می‌کنیم؛ این امری لازم است؛ اما با کمال تاسف بعضاً شاهد هستیم که این فرد محکوم از حیز انتفاع ساقط می‌شود و ما او را و جامعه را برای همیشه از ظرفیت‌هایی که دارد محروم می‌کنیم.

رئیس قوه قضاییه بیان داشت: باید شرایط ورود مردم، سرمایه‌گذاران و کارآفرینان را به همه بخش‌های اقتصادی تسهیل کنیم. گاهی فردی مجوزی را از دستگاه‌های حکومتی می‌خواهد و ما بدون دلیل در کار او تاخیر ایجاد می‌کنیم و یا انتظارات بلاوجهی از او داریم؛ من‌باب‌مثال ما در قوه قضاییه به فردی می‌گوییم اگر فلان اعتراف را کند او را مشمول مواردی می‌کنیم؛ یا یک نماینده در مواجهه با یک مدیر، پیشبرد کاری را معطوف به اجرای موضوعی می‌کند؛ نباید در گفتن این مسائل تعارف داشته باشیم؛ باید این گونه معضلات را در نظام حکمرانی خود حل کنیم.

محسنی اژه‌ای خاطرنشان کرد: اعتقاد دارم باید یک بازنگری برای تعیین صلاحیت افراد در گزینش‌ها و ... داشته باشیم. بررسی صلاحیت افراد برای گماردن آنها در مشاغل و مناصب مختلف یک امر ضروری است، اما گاهی شاخص‌ها و معیار‌های ما به گونه‌ای است که همه را محروم می‌کنیم و در واقع با این کار جامعه را از ظرفیت‌های مردمی محروم می‌سازیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->